Dell – Basic Hardware Support

Prezentarea generală a serviciului

Dell are plăcerea de a oferi serviciul Basic Hardware Support  (“Serviciu” sau ”Basic”) conform acestui document ( ”Descrierea Serviciului) şi în funcţie de pachetul de servicii de depanare achiziţionat de client (servicii oferite la sediul clientului sau în centrele Dell). Serviciul oferă suport pentru tipurile de defecţiuni ale componentelor Dell specificate în garanţie în momentul achiziţionării sau în contractul de prelungire/reînnoire a Serviciului. Serviciul este disponibil pentru produsele Dell server, de stocare, de reţea şi stocare. În mod specific, acest Serviciu include:

 • Acces la serviciul de suport telefonic care vă poate oferi asistenţă pentru probleme de funcţionare/defecţiuni ale sistemelor hardware incluse în Produsele pentru care se Oferă Suport. Serviciul de suport telefonic poate fi accesat în orice zi lucrătoare (în timpul orelor de lucru ale centrului local şi al programului de lucru normal, excluzând sărbătorile legale) (“suport telefonic”).
 • Pentru a se evita orice situaţii incerte, este de reţinut că entitatea corporativă Dell va oferi doar serviciul de suport telefonic şi de asistenţă pentru problemele de funcţionare, precum şi alte servicii de suport de la distanţă.  Alte Servicii (inclusiv, însă fără a se limita la serviciile oferite la sediul clientului) vor fi oferite de către terţi autorizaţi Dell la nivel local. Prin urmare, orice referire la firma Dell urmează a fi înţeleasă în acest sens.
 • Rezolvarea de la distanţă a unei serii de probleme de funcţionare, des întâlnite – atunci când există suport pentru rezolvarea problemei în cauză şi în urma consimţământului clientului. Tehnicienii Dell se pot conecta direct la sistemul utilizatorului prin intermediul unei conexiuni securizate la Internet pentru a accelera şi optimiza procesul de remediere a problemelor de funcţionare.
 • Acces la serviciul de suport online şi la informaţii tehnice 24 ore/7 zile pe săptâmână.
 • În funcţie de locaţia clientului şi pachetul de servicii achiziţionat de acesta:

1.1  Deplasarea la sediul clientului a unor tehnicieni terţi autorizaţi şi/sau expedierea unor piese aflate sub garanţie (în funcţie de situaţia de asistenţă şi de tipul de Serviciu achiziţionat, cu sau fără opţiunea de intervenţie la sediul Clientului) pentru repararea sau rezolvarea oricăror probleme cauzate de defecţiuni ale materialelor sau manoperei unui Produs pentru care se oferă suport.

1.2  Returnarea produselor pentru reparaţii şi servicii de suport (dacă este necesar şi în funcţie de pachetul de servicii achiziţionat) pentru defecţiuni ale materialelor sau manoperei unui Produs pentru care se oferă suport.

Produse pentru care se oferă suport: Serviciul Basic Support este disponibil pentru anumite sisteme din gamele Dell OptiPlex™, Latitude™, Dell Precision™, precum şi pentru sistemele PC Vostro™, PowerEdge™, PowerEdge SC™, PowerVault™, PowerConnect™, în configuraţie standard (“Produsul pentru care se oferă suport”). Produsul pentru care se oferă suport Basic prezentat în această Descriere a Serviciului este identificat în factura emisă de furnizor către Client.  Pentru fiecare Produs pentru care se oferă suport, Clientul trebuie să achiziţioneze un contract separat. Fiecare produs pentru care se oferă suport va avea o etichetă cu număr de serie (“Eticheta Serviciului”).

Vă rugăm să citiţi cu atenţie această Descriere a Serviciului şi să reţineţi că Dell îşi rezervă dreptul de a schimba sau modifica în orice moment oricare termeni şi condiţii incluşi în această Descriere de Serviciu şi să stabilească dacă aceste modificări se aplică atât pentru Clienţii existenţi, cât şi pentru cei viitori.

Proceduri de suport

Suport de la distanţă

Contactarea Dell pentru Serviciu

Serviciul Basic Support poate fi accesat în timpul programului de lucru normal, excluzând sărbătorile oficiale locale.

1. Înainte de a contacta Dell, Clientul trebuie să cunoască următoarele informaţii:

 • Numărul de pe eticheta Serviciului şi/sau numărul de caz
 • Numărul de serie şi numărul facturii pentru Produsul pentru care se oferă suport
 • Numărul de model al Produsului pentru care se oferă suport
 • Versiunea sistemului de operare
 • Numele de marcă şi modelul diferitelor dispozitive periferice aflate în uz (de ex. modem); şi
 • Descrierea problemei şi a oricăror soluţii deja aplicate de Client pentru rezolvarea problemei.

2. Centru de apel pentru asistenţă

 • Pentru a solicita asistenţă, apelaţi acest Serviciu:

 

Ţară

NUMĂR DE TELEFON

Bahrain

80004303

Bulgaria

008001104478

Ungaria

0680016157

Israel

1809444688

România

0800894682

Rusia

81080021561044

Arabia Saudită

8008443743

Slovenia

080080264

Turcia

0080035390002

Emiratele Arabe Unite

80004413889

 • Apelaţi dintr-un loc care să vă permită accesul fizic la Produsul pentru care se oferă Suport, dacă acest lucru este necesar în cursul convorbirii telefonice.
 • Dacă apelaţi în afara programului normal de lucru (excuzând sărbătorile oficiale) există posibilitatea de a aştepta mai mult intrarea în legătură cu un analist, iar acesta poate reprograma apelul în timpul programului de lucru normal.
 • Oferiţi numărul de pe Eticheta Serviciului şi alte informaţii solicitate de către analist. Analistul va verifica nivelul şi disponibilitatea serviciului de suport la care Clientul are acces.

3. Clientul va oferi asistenţă analistului în rezolvarea problemelor de funcţionare

 • Atunci când i se cere, Clientul va comunica analistului mesajele de eroare primite şi momentul în care acestea apar; ce activităţi au precedat apariţia mesajelor de eroare şi ce măsuri s-au luat deja pentru remedierea problemei.
 • Clientul va comunica versiunea sistemului de operare.
 • Clientul va comunica numele de marcă şi modelul diferitelor dispozitive periferice aflate în uz (de ex. modem).
 • Analistul va parcurge o serie de pasi necesari pentru a diagnostica problema.
 • În cazul în care Clienţii nu doresc sau nu pot să comunice prin telefon problemele de funcţionare pe care le întâmpină, aceştia trebuie să achiziţioneze serviciul ProSupport pentru Produsul pentru care se oferă Suport împreună cu opţiunea de intervenţie la sediul Clientului, acolo unde aceasta este disponibilă. Dacă se constată că este necesară deplasarea la sediul clientului analistul va oferi Clientului instrucţiuni suplimentare.

Intervenţia la sediul Clientului în a doua zi lucrătoare

Opţiunile de intervenţie la sediul Clientului variază în funcţie de tipul de Serviciu achiziţionat de Client. Factura indică tipul de intervenţie la sediu de care poate beneficia Clientul. Dacă toţi termenii şi condiţiile stipulate în acest document sunt respectaţi şi Clientul a achiziţionat opţiunea de intervenţie la sediu, analistul va decide dacă problema necesită deplasarea unui technician şi/sau expedierea de părţi componente la sediul clientului. Dell va informa terţii autorizaţi care vor trimite un tehnician la sediul Clientului în funcţie de nivelul de gravitate, conform tabelului de mai jos.

Procesul de reparaţie poate fi întrerupt temporar dacă sunt necesare componente sau resurse suplimentare, dar se va relua când acestea vor deveni disponibile.

 

Tip de intervenţie la sediul Clientului

Timp de răspuns

Restricţii/Termeni speciali

Deplasare la sediul clientului în a doua zi lucrătoare Echipa de tehnicieni se angajează să ajungă la sediul clientului în a doua zi lucrătoare după terminarea apelului cu centrul de asistenţă Aceste estimări temporale depind de disponibilitatea pieselor de schimb.
 • Disponibil 5 zile pe săptămână – excluzând sărbătorile oficiale – în zilele de lucru locale.
 • Apelurile primite de Dell după terminarea programului local cu clienţii – (programul zilnic de lucru) şi/sau expedierea de piese după această oră poate prelungi timpul de răspuns la sediul clientului cu încă o zi.
 • Disponibil numai pentru anumite modele Dell
 • În cazul în care nu este posibilă oferirea de servicii de intervenţie în a doua zi lucrătoare, se va încheia un acord alternativ privind nivelul serviciilor (SLA), în funcţie de locaţia sistemului

*Timpii de intervenţie la sediul clientului nu se vor aplica acolo unde accesul la locaţie este interzis de prevederile legilor locale, sau de condiţii vamale, sau acolo unde Clientul nu poate asigura accesul tehnicianului din motive ce ţin de protocoale de securitate sau din orice alte considerente.

* Atât Dell, cât şi terţii autorizaţi nu vor fi responsabili pentru lipsa de eficienţă a Serviciului în situaţia în care nu s-a permis accesul la Sediu.

 Intervenţie neonorată la sediul clientului. În situaţia în care Clientul sau reprezentantul autorizat al Clientulul nu se află la intrarea în sediu sau nu poate permite accesul tehnicianului la Sistemul pentru care se oferă suport, tehnicianul nu va putea depana Produsul pentru care se oferă suport. Tehnicianul va informa Clientul despre vizita sa prin intermediul unei note. În aceste situaţii, se poate percepe o taxă suplimentară pentru o intervenţie ulterioară.

 Suport pentru returnarea produselor pentru reparaţii sau înlocuire (Return to Depot Support – RTD)

Serviciul RTD dispune de două metode de aplicare:

 • Înlocuirea componentelor de către specialişti – Clientul va asigura returnarea unităţii conform termenilor din prezentul document. Clientul trebuie să dezactiveze optiunea de introducere a parolei pentru accesul la sistemul de operare şi la BIOS. CD-ul şi numărul de licenţă ale sistemului de operare vor fi incluse în cutia în care este returnată unitatea, pentru ca sistemul de operare să poată fi reinstalat dacă este cazul. Clientul va fi contactat de un terţ autorizat Dell în cazul în care durata reparaţiilor se prelungeşte. Clientul va ridica unitatea de la centrul de depanare.
 • Înlocuirea componentelor de către Clienţi – Agentul terţ autorizat Dell va trimite direct clientului o componentă care poate fi instalată cu uşurinţă în locul celei defecte. Componentele defecte vor fi identificate de tehnicianul Dell în timpul procesul de diagnosticare a problemei printr-o convorbire telefonică. În general, aceste componente includ: monitoare, mouse-uri, tastaturi, acumulatoare pentru notebook-uri, adaptoare AC, etc.

Componentele înlocuite pot fi reparate sau recondiţionate şi sunt înlocuite în funcţie de specificaţii şi nu de marcă sau model, exceptând cazurile în care legile locale stipulează alte condiţii.

Serviciul Basic Support nu include

 • Suport pentru sisteme de operare, software sau asistenţă şi suport pentru baze de date.
 • Suport media pentru licenţă de rezervă pentru aplicaţii software care nu sunt produse sau nu poartă numele de marcă Dell (ex.: Microsoft® Office) sau pentru versiuni software Dell care nu se mai livrează împreună cu cele mai recente sisteme.
 • Asistenţă pentru configurare, optimizare, instalare, relocare sau actualizare.
 • Acces la tehnicieni experţi.
 • Serviciul Fast-Track Dispatch – listă de expediţie rapidă
 • Intervenţia de urgenţă sau opţiunea de răspuns pe baza nivelului de gravitate estimat de către Client.
 • Gestionarea cazurilor sau gestionarea situaţiilor ce tind să se agraveze.
 • Garanţie, reparaţii sau orice alt tip de servicii pentru produse, componente sau aplicaţii software ale unor terţi care nu sunt furnizate de Dell sau de terţii autorizaţi Dell sau Suport Colaborativ cu parteneri sau furnizori terţi.
 • Accesorii, consumabile necesare funcţionării, periferice sau componente precum acumulatori, cadre şi capace
 • Mentenanţă preventivă.
 • Suport sau reparaţii pentru orice deteriorări şi defecţiuni minore (cosmetice) care nu afectează în niciun fel funcţionalitatea Produsului pentru care se oferă suport. Dell nu va repara componentele uzate sau afectate în mod superficial, de exemplu: zgârieturile sau îndoituri.
 • Deteriorările survenite în urma unor intervenţii neautorizate de Dell sau de terţii autorizaţi Dell.
 • Suport pentru echipamente cu defecţiuni survenite în urma utilizării neconforme, a accidentelor sau a utilizării în mod abuziv (precum, dar fără a se limita la utilizarea unei tensiuni de alimentare necorespunzătoare, utilizarea unor siguranţe necorespunzătoare, utilizarea unor dispozitive sau accesorii incompatibile, unor sisteme de ventilaţie necorespunzătoare sau insuficiente, sau nerespectarea instrucţiunilor de operare), de asemenea în urma modificării, utilizării în condiţii sau medii de operare necorespunzătoare, mentenanţei necorespunzătoare asigurate de Client (sau de reprezentantul acestuia), mutării produsului pentru care se oferă suport, extragerii sau modificării echipamentului sau a componentelor având etichete de identificare sau a defecţiunillor cauzate de un produs pentru care Dell nu este responsabil.
 • Reparaţii pentru defecţiuni cauzate de probleme de software sau de modificări, ajustări şi reparaţii, altele decât cele efectuate de Dell (sau reprezentanţi autorizati Dell)
 • Echipamente/aplicaţii achiziţionate şi/sau instalate prin software şi periferice Dell
 • Nu se va oferi suport pentru elementele instalate din fabrică la cererea Clienţilor companii cu excepţia situaţiilor în care s-a oferit în prealabil acordul scris al Dell
 • Suport pentru echipamente defectate în urma unor fenomene naturale precum, dar fără a se limita la fulgere, inundaţii, tornade, cutremure şi uragane.
 • Orice acţiune de recuperare sau transfer de date
 • Orice acţiune sau serviciu care nu este este menţionat în mod expres în această descriere a Serviciului.
 • Crearea de copii de siguranţă pentru software şi date.  Este obligaţia Clientului să realizeze copii de siguranţă ale tuturor datelor, aplicaţiilor software şi programelor existente în lista de produse pentru care se oferă suport înainte ca Dell să execute servicii de la distanţă sau ca partea terţă autorizată Dell să execute o intervenţie la sediul Clientului. NICI COMPANIA Dell, NICI TERŢII AUTORIZAŢI DE ACEASTA NU VOR PUTEA FI TRAŞI LA RĂSPUNDERE PENTRU PIERDEREA SAU RECUPERAREA DE DATE, DE PROGRAME SAU APLICAŢII SOFTWARE, SAU PENTRU ÎNTRERUPEREA FUNCŢIONĂRII SISTEMULUI/SISTEMELOR SAU A REŢELEI.
 • Asigurarea accesului. Clientul declară şi garantează că a obţinut permisiunea pentru ca atât Clientul, cât şi compania Dell şi partea terţă autorizată Dell să aibă acces şi să utilizeze produsul care beneficiază de suport, datele aflate pe acesta, precum şi toate componentele hardware şi software legate de acesta, în scopul prestării Serviciilor cuprinse în această prezentare. În cazul în care Clientul nu are încă această permisiune, este obligaţia Clientului de a o obţine, pe cheltuiala sa, înainte de a solicita prestarea Serviciilor.
 • Colaborarea cu analistul, prin telefon, şi cu tehnicianul trimis la sediul Clientului.  Clientul este de acord să colaboreze cu analistul firmei Dell, prin telefon, şi cu tehnicienii autorizaţi la sediul Clientului şi să respecte instrucţiunile acestora. Practica a demonstrat că majoritatea problemelor şi a erorilor de sistem pot fi remediate telefonic, atunci când există o colaborare strânsă între utilizator şi analist sau tehnician.
 • Versiunile pentru care se oferă suport.  Clientul va trebui să menţină aplicaţiile software şi produsele pentru care se oferă suport la nivelurile minime acceptate ale versiunilor sau configuraţiilor conform sistemul de licenţiere PowerLink privind sistemele de stocare Dell | EMC. De asemenea, Clientul va trebui să asigure instalarea pieselor furnizate pentru înlocuirea celor defecte, a patch-urilor sau instalarea de versiuni actualizate sau de noi versiuni ale aplicaţiei, conform instrucţiunilor companiei Dell, pentru ca sistemul / sistemele asistate să poată beneficia în continuare de aceste Servicii.
 • Garanţiile terţilor.  Serviciile de faţă pot necesita accesul firmei Dell sau al terţilor autorizaţi Dell la elemente hardware şi software care nu sunt produse de Dell. Garanţiile oferite de unii fabricanţi îşi pot pierde valabilitatea în cazul în care intervenţia la produsele lor se face de către altcineva (în cazul de faţă firma Dell sau un terţ autorizat Dell) decât de fabricanţii înşisi. Este obligaţia Clientului de a se asigura că intervenţia experţilor Dell sau a terţilor autorizaţi de compania Dell nu va afecta garanţiile respective, sau, în caz contrar, că urmările vor fi acceptate de către Client.  NICI COMPANIA DELL, NICI TERŢII AUTORIZAŢI DE ACEASTA NU ÎŞI ASUMĂ RĂSPUNDEREA PENTRU GARANŢIILE ALTOR TERŢI SAU PENTRU CONSECINŢELE PE CARE LE-AR PUTEA AVEA PRESTAREA PREZENTELOR SERVICII ASUPRA RESPECTIVELOR GARANŢII.
 • Obligaţii la sediul Clientului.  Acolo unde serviciile necesită intervenţia la sediul Clientului, acesta va trebui să asigure accesul neîngrădit, în condiţii de siguranţă, în sediul Clientului şi la produsele pentru care se oferă suport,  respectiv spaţiu de lucru suficient, electricitate, linie telefonică locală. De asemenea, Clientul va pune la dispoziţia tehnicianului Dell sau autorizat Dell un monitor sau ecran, un mouse (sau un înlocuitor al acestuia), şi tastatură (în mod GRATUIT atât pentru Dell, cât şi pentru partea terţă autorizată Dell), atunci când aceste componente nu fac deja parte din sistem.

Obligaţiile Clientului

N.B.: Nerespectarea de către Client a obligaţiilor şi condiţiilor din această Prezentare a Serviciului exonerează atât compania Dell cât şi pe terţii autorizaţi ai acesteia de obligaţia de a presta Serviciul.

Alte informaţii importante

Delegarea.  Dell va putea delega prezentele Servicii şi/sau prezentarea Serviciilor unor terţi furnizori de servicii autorizaţi.

Înlocuirea integrală a unităţii.  Dacă analistul constată că, la produsul defect, trebuie înlocuită o componentă care se poate deconecta şi reconecta cu uşurinţă (cum ar fi tastatura sau monitorul) sau că produsul pentru care se oferă suport trebuie înlocuit ca un întreg, Dell îşi rezervă dreptul de a substitui unitatea integral. Atunci când tehnicianul livrează Clientului o piesă sau o componentă pentru substituire, Clientul va trebui să predea tehnicianului piesa sau componenta defectă, cu excepţia cazului în care Clientul a achiziţionat dreptul de păstrare a discului de memorie aferent unităţii defecte, situaţie în care Clientul va putea să păstreze unitatea hardisk sau unităţile de hardisk respective. Atunci când Clientul nu predă unitatea defectă  conform instrucţiunilor de mai sus sau în termen de 10 zile (dacă cea pentru înlocuire nu a fost livrată personal de tehnician), Clientul este de acord să plătească companiei Dell sau terţului autorizat Dell preţul unităţii de rezervă la prezentarea facturii. În caz de neplată a unei astfel de facturi în 10 zile de la primire, Dell poate da preaviz de anulare a prezentelor Servicii, ca măsură suplimentară la căile de atac pe care i le permite legea.

Drepturile de proprietate asupra componentelor.  Toate componentele înlocuite de compania Dell sau de terţii săi autorizaţi care provin din produsele pentru care se oferă suport devin proprietatea companiei Dell sau a furnizorilor de servicii autorizaţi Dell. În cazul în care nu predă piesa înlocuită companiei Dell sau terţului autorizat Dell, conform cerinţelor de mai sus, Clientul va trebui ofere despăgubiri companiei Dell plătind către Dell sau terţul său autorizat preţul actual de comercializare cu amănuntul al piesei înlocuite şi păstrate de Client (cu excepţia discurilor de memorie care beneficiază de serviciul care permite păstrarea hard driverelor – Keep  Your Hard Drive), atunci când componenta provine de la compania Dell sau de la furnizorii de servicii autorizaţi Dell. În serviciile sale de asistenţă tehnică, Dell furnizează componente noi şi recondiţionate provenind de la diverşi producători.

Stocurile de piese. Componentele pentru sisteme  Dell sunt depozitate în diverse părţi ale lumii. Se poate întâmpla ca piesele solicitate să nu fie disponibile în depozitul cel mai apropiat de sediul Clientului. Atunci când piesa necesară remedierii produsului pentru care se oferă suport nu este disponibilă într-un depozit aflat în vecinătatea sediului Clientului, aceasta va fi transferată de la un alt depozit.

Limitarea responsabilităţii privind Serviciile.  Dell nu răspunde de serviciile neefectuate sau efectuate cu întârziere din motive care sunt independente de voinţa sa. Serviciile se prestează numai atunci când produsele pentru care se oferă suport au fost utilizate conform destinaţiei lor.

Durata Serviciilor şi reînnoirea contractului.  Clientul va beneficia de Servicii pe perioada specificată în factura eliberată Clientului. Înainte de expirarea termenului de valabilitate al Serviciilor, Clientul are dreptul de a prelungi termenul, în funcţie de variantele de servicii disponibile la data respectivă şi în conformitate cu metodologia distribuitorului autorizat, valabilă la data respectivă.

În plus, din proprie iniţiativă, un terţ autorizat poate propune reînnoirea Serviciului, trimiţând Clientului o factură de prelungire a acestuia, cu condiţia ca Serviciul respectiv să fie disponibil. Clientul este liber, dacă legea permite, să consimtă la prelungirea Serviciului plătind factura până la data scadentă. Plata facturii de reînnoire a Serviciului va fi dovada consimţământului Clientului de prelungire a Serviciului pe perioada pentru care s-a plătit. Atunci când Clientul nu doreşte să plătească o factură de prelungire a Serviciului, acesta va fi intrerupt de la data expirării termenului iniţial sau a ultimului termen prelungit. 

Schimbarea adresei.  Serviciile prezente vor fi prestate la adresa sau adresele precizate de Client în factură. Clientul este de acord să anunţe compania Dell cu cel puţin 30 (treizeci) de zile înainte de orice schimbare a sediului unde se află produsele pentru care se oferă suport. Serviciile de faţă nu sunt disponibile în întreaga lume. Obligaţia terţului autorizat de Dell de a furniza aceste Servicii la o nouă adresă va depinde de disponibilitatea lor pe plan local şi impune tarife suplimentare, precum şi verificarea şi recertificarea produselor relocate, la tarifele distribuitorului autorizat valabile la data respectivă, în funcţie de timpul şi de materialele necesitate. Pentru ca terţul autorizat să-şi poată îndeplini aceste obligaţii, Clientul îi va asigura acestuia spaţiul necesar şi accesul neîngrădit, în condiţii de siguranţă la sediul Clientului. Acest Serviciu nu include asistenţă în cazul defecţiunilor cauzate de mutarea produselor la distanţe mari sau de la o entitate la altă.

Anularea.  Distribuitorul autorizat poate anula acest Serviciu în orice moment pe durata valabilităţii lui, în oricare dintre situaţiile de mai jos: Clientul nu plăteşte preţul integral al Serviciului, conform facturii; Clientul face declaraţii false faţă de compania Dell, faţă de distribuitorul autorizat sau faţă de agenţii acestuia/acestora; Clientul refuză să colaboreze cu analistul repartizat cazului sau cu tehnicianul venit la sediul Clientului sau face presiuni asupra acestuia; Clientul abuzează în repetate rânduri de aceste servicii pentru motive care depăşesc sfera serviciilor; Clientul încalcă sau ignoră chiar şi numai una din condiţiile şi termenele prevăzute în prezentul document. Pentru anularea acestui Serviciu, distribuitorul autorizat va trimite preaviz de anulare la adresa Clientului aflată în evidenţe. Preavizul va preciza motivul anulării şi data la care intră în vigoare anularea, care nu poate fi mai curând de zece (10) zile de la data expedierii preavizului de anulare către Client, cu excepţia cazurilor în care legea prevede alte termene de preaviz, de la care nu se poate deroga prin acordul părţilor. ATUNCI CÂND DISTRIBUITORUL AUTORIZAT ANULEAZĂ SERVICIUL CONFORM ACESTUI PARAGRAF, CLIENTUL NU ARE DREPTUL LA RECUPERAREA ONORARIULUI PLĂTIT SAU DATORAT DISTRIBUITORULUI AUTORIZAT.

Transferul Serviciului.  Sub rezerva restricţiilor prevăzute de prezentul document, Clientul va putea transfera Serviciul persoanei care cumpără integral produsul pentru care se oferă suport anterior expirării termenului de valabilitate, cu condiţia ca Clientul să fie primul cumpărător al produsului pentru care se oferă suport şi al Serviciului, sau cu condiţia ca Clientul să fi achiziţionat produsul pentru care se oferă suport şi Serviciul de la proprietarul iniţial (sau de la un proprietar anterior) şi să se fi conformat tuturor formalităţilor de transfer prevăzute în prezentul document (inclusiv condiţiilor de relocare de mai sus).  Este posibil să se perceapă un comision de transfer.

Vă rugăm să reţineţi că atunci când Clientul sau cesionarul acestuia relochează produsele asistate într-o regiune geografică în care nu sunt disponibile aceste Servicii, este posibil ca Clientul să nu mai aibă asigurată asistenţa tehnică aferentă acestora sau să trebuiască să plătească un comision suplimentar pentru a asigura continuitatea acestora la noua adresă. În cazul în care Clientul nu achită aceste comisioane suplimentare, nivelul de Servicii poate fi modificat potrivit sumei platite, sau acestea pot fi prestate la nivelul unui tarif inferior, disponibil în zona respectivă, fără rambursarea diferenţei.

Clientul nu va putea cesiona sau transfera drepturile sale asupra Serviciilor altfel decât în condiţiile de mai sus, şi nici nu va putea delega obligaţiile care îi revin, fără acordul prealabil scris al companiei Dell. Orice act contrar celor de mai sus atrage nulitatea.

Termenele şi condiţiile.  Compania Dell are plăcerea de a vă oferi aceste Servicii conform prezentului document şi acordului semnat separat de Client cu distribuitorul autorizat al acestor Servicii.

PowerEdge, PowerVault, PowerConnect, OptiPlex, Precision, Latitude şi Vostro sunt mărci înregistrare ale Dell, Inc.

Microsoft este marcă înregistrată a Microsoft, Corporation.

Conditiile garantiei in format pdf (Basic Hardware Support SD RO).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.