7 sfaturi cum să iei masa la restaurant cu copilul

Dacă te pregăteşti de primul concediu cu copilul, masa la restaurant este unul dintre principalii factori de stres, mai ales dacă nu l-ai dus niciodată până acum într-un asemenea loc.

Masa la restaurant este o provocare atât pentru tine, cât şi pentru copil. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să poţi lua o masă la restaurant fără griji.
1. Ia masa la restaurant când e mai puţin aglomerat

Ai două motive importante pentru care ar fi bine să ocoleşti orele aglomerate. În primul rând, atunci, va fi foarte multă lume, foarte multă gălăgie, iar toate acestea îţi pot agita copilul. În al doilea rând, când nu este aglomerat, chiar dacă copilul va face vreo scenă, ţie îţi va fi mult mai uşor să gestionezi situaţia, fără să simţi sute de ochi atintiţi spre tine. Cel mai bine este să ceri informaţii despre program şi orele la care ai putea lua masa liniştit, la recepţia restaurantului.

2. Ia masa la un restaurant mai puţin pretenţios

Asta nu înseamnă neapărat că trebuie să mergi în vreo autoservire sau la un fast-food. Însă n-ar fi rău să alegi un restaurant care are mai puţine pretenţii în ceea ce priveşte alergatul copiilor printre mese.

3. Când iei masa la restaurant, hrăneşte întâi copilul

Dacă ai bebeluş, este de preferat să-i dai să mănânce înainte să mergeţi să luaţi masa la restaurant. Cu puţin noroc, adoarme după masă şi puteţi şi voi să mâncaţi liniştiţi. Dacă este mai mare, rugaţi chelnerul să aducă mâncarea copilului întâi, ca să nu se plictisească. Ultimul lucru pe care ţi-l doreşti este un copil flămând şi agitat.

4. Nu uita geanta copilului când pleci la restaurant

Indiferent de vârsta copilului, nu uita de gentuţa lui. Fie că ai în ea scutece, biberoane şi suzete sau căni antiscurgere, serveţele sau jucăriile preferate, asigură-te că nu le uiţi acasă. În cazul jucăriilor, alege-le pe cele care nu fac zgomot prea mare (jucăriile muzicale, zdrăngănele etc.).

5. Alege o masă într-un colţ retras

Când iei masa la restaurant, nu te poziţiona la o masă unde e posibil să încurcaţi pe toată lumea dacă cel mic se va agita în jurul ei. Alege o masă retrasă şi în cazul în care alăptezi.

6. Asigură-te că nu staţi mult la restaurant

Când iei masa cu copilul, nu prea e timp de aperitive, mai multe feluri şi desert. Copiii îşi pierd foarte repede răbdarea, aşa că asigură-te că nu staţi la restaurant mai mult de o oră.

7. Nu uita, relaxează-te!

Ultimul, dar nu cel din urmă sfat este să te relaxezi. Păstrează-ţi calmul indiferent de trăznaia pe care o face copilul. Este imposibil ca măcar jumătate din cei prezenţi să nu fi trecut prin ceea ce treci tu acum. Dacă, totuşi, criza copilului persistă, unul dintre voi trebuie să ia copilul şi să-l scoată puţin din restaurant. Cum spuneam, la început, şi pentru copii este stresantă situaţia. Ei sunt obişnuiţi cu o anumită rutină şi orice mică schimbare le poate creşte starea de nervozitate.

Articol preluat de pe http://smartwoman.hotnews.ro/Pleci-in-concediu-sfaturi-cum-sa-iei-masa-la-restaurant-cu-copilul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.