Berea, o băutură surprinzător de sănătoasă

Un sondaj realizat de American Heart Association arată că peste 75% dintre persoanele chestionate cred că vinul este bun pentru inimă. Însă ce se întâmplă cu berea, care începe să aibă reputaţia unei băuturi sănătoase? Se pare că sunt 4 motive care conduc la această concluzie, scrie Yahoo Shine.
Berea reduce riscul de boli de inimăToate băuturile alcoolice, inclusiv berea, cresc nivelul de colesterol “bun” (HDL), reduc nivelul de colesterol “rău” (LDL) şi subţiază sângele, scăzând riscul de infarct şi atac cerebral, arată studiile. Consumul moderat de alcool, însemnând o bere de 330 de mililitri pe zi pentru o femeie şi două pentru un bărbat, a fost asociat şi cu un risc scăzut de diabet de tipul 2 şi îmbunătăţirea funcţiilor cerebrale la vârstnici.

Berea oferă beneficii unice în comparaţie cu vinul şi băuturile spirtoase

În cadrul unui studiu de sănătate pentru asistente medicale, peste 70.000 de femei, cu vârste cuprinse între 25 şi 42 de ani, au fost urmărite pentru a se vedea legătura dintre consumul de alcool şi hipertensiune. Cele care consumau în cantităţi moderate aveau tensiunea mai mică decât cele care beau vin sau băuturi spirtoase.

Berea poate contribui la prevenirea apariţiei pietrelor la rinichi şi creşte densitatea osoasă

Într-un alt studiu, s-a arătat că bărbaţii care consumau bere prezentau un risc redus de a avea pietre la rinichi, în comparaţie cu cei care optau pentru alte băuturi alcoolice, probabil datorită efectului diuretic şi conţinutului mare de apă din bere. Alte studii au arătat că anumite substanţe din hamei ar putea încetini pierderea calciului din oase, prevenind formarea de pietre.

Berea conţine vitamine, minerale şi, surpriză, fibre

O bere blondă de 330 de mililitri conţine puţin sub un gram de fibre, iar una neagră – puţin peste un gram. Berile blonde în general conţin mai multe vitamine B. De asemnea, o bere de 330 de mililitri conţine mai mult calciu, magneziu şi selenium (un antioxidant esenţial) decât un pahar cu vin.

sursa: emediabacau.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.