fbpx

Otobüs ve troleybüsten gelen gerçek sesler, ortam gürültüsü, sokak gürültüsü, trafik sıkışıklığı, uğ

Otobüs ve troleybüsten gelen gerçek sesler, ortam gürültüsü, sokak gürültüsü, trafik sıkışıklığı, uğultu, çok yüksek kalitede kaydedilir ve düzenlenir.

Bazı insanların, otobüs sesi gibi ortam seslerini rahatlatıcı bulmasının birkaç nedeni vardır. Muhtemel sebeplerden biri, bu seslerin, diğer dikkat dağıtıcı sesleri maskelemeye ve bir arka plan gürültüsü hissi yaratmaya yardımcı olabilecek bir beyaz gürültü biçimi olarak hareket edebilmesidir. Bu, dikkat dağıtıcı unsurları engellemeye ve daha huzurlu bir ortam yaratmaya yardımcı olabileceğinden, bazı kişiler için sakinleştirici olabilir. Ek olarak, bir otobüs motorunun uğultusu gibi belirli sesler tekrarlayıcı ve yatıştırıcı olabilir ve bu da benzer bir etkiye sahip olabilir. Bazı insanlar, bir yere gitme anıları veya seyahat ve macera fikri gibi, bir otobüsün sesiyle de olumlu çağrışımlara sahip olabilir.

Diğer bir teori ise, bu seslerin anne karnında duyduğumuz sesleri anımsattığı ve bu nedenle bize hayatımızda rahatlatıcı ve rahatlatıcı olabilecek güvenli ve emniyetli bir zamanı hatırlattığı yönündedir.

Ayrıca, ortam seslerinin etkilerinin öznel olduğunu ve bireye bağlı olarak büyük ölçüde değişebileceğini not etmek önemlidir. Bazı insanlar bu sesleri rahatsız edici ve hatta stresli bulabilir.

Daha harika videolar için lütfen YouTube kanalımıza abone olun veya Facebook sayfamızı beğenin: Interesting sounds, noises and videos (https://www.facebook.com/relaxingsoundsandvideos).

https://www.gogescu.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 Gogescu.com - WordPress Theme by WPEnjoy